در محوطه ای که قبلتر در دوران قاجار قسمتی از باغ فردوس محسوب می شد، در شمال خیابان ولیعصر نرسیده به میدان تجریش، خیابان زعفرانیه بنایی از دوران پادشاهی شاهان قاجار که البته گفته می شود محمدشاه و ناصرالدین شاه به یادگار مانده است. این بنا در دوران پهلوی دوم توسط شخصی بنام حسین خداداد خریداری شد. حسین خداداد با جایگزین کردن تیرهای آهنی بجای تیرهای چوبی باعث مقاوم تر شدن بنا و نیز با ساختن طبقه دوم باعث تغییراتی در بنای اولیه شد. هم اکنون این بنا با کاربری موزه زیر نظر بنیاد مستضعفین قرار گرفته است.
بنا شامل دو طبقه که در طبقه اول (هم کف) دو سالن و در طبقه دوم (روی هم کف) 5سالن می باشد.
معماری استفاده شده در فضای بیرونی، شامل گچ کاریهای تلفیقی اروپایی _ ایرانی و همچنین کاشی کاری، مقرنس کاری، آجرکاری و معماری دست کند می باشد.
در طبقه اول، اولین سالن تمامی وسایل و اسبابها اهدایی و بیشتر آنها مربوط به دوران قاجار تا پهلوی دوم می باشد. کنسولها و ساعتهای رومیزی، ایستاده و دیواری از جنس برنز و طلا و چوب است هر ساعت روایتگر یک داستان اساطیری از الهه های یونانی است.
در سالن بعدی که شهرت به اتاق اصفهانی ها دارد هنر تذهیب، تشعیر، گچ بری، مقرنس و استفاده از هنر گره چینی در پنجره ها به طور عجیبی جلوه نمایی می نماید.
در ادامه در طبقه روی هم کف شاهد اولین دستگاه کارت زنی وارد شده به ایران که بواسطه شکل گیری انقلاب صنعتی این نوع ساعتها متولد شد و همچنین انواع ساعتهای جیبی و مچی شاهان و رجال از دوران قاجار تا پهلوی دوم که یا هدیه گرفته شده و یا ساخته شده است، و نیز ساعتهای مختلف که درکارخانجات، اتومبیل، کشتی و افراد نابینا مورد استفاده قرار می گرفته است. گذر زمان بر روی فسیلها، گاهشمارهای قدیمی در دوران های مختلف و در انتها ساعتهای اهدایی از افراد سرشناس را مشاهده خواهد نمود.
نگارنده: یاسمن احمدی